Egoet skaber problemer, og kan derfor ikke løse dem

Et citat der har hjulpet mig i de sidste 3 uger med lockdown, migræner og økonomiske spekulationer pga. aflyste kurser og foredrag er:

Det giver mening

Det er netop frygt (ego) der skabte Corona (sygdom) og økonomisk lavvande, så hvordan skulle det kunne være frygt (egoet) der løser problemet? Det giver jo ingen mening. 🙂

Einsten sagde det samme med andre ord:

Vi kan ikke løse et problem med samme tankegang der skabte det.

(Læs også blog om at anvende denne tid som en mulighed for at fuldbyrde din funktion)

Et Kursus i Mirakler
Fra Lektion 82 Et Kursus i Mirakler

3 trin til at håndtere problemet med kærlighed

  1. Tænk på årsagen til dit problem. Ikke virkningen men årsagen. En virkning kan f.eks. være “Jeg har migræne” og en årsag kan være “Jeg har sovet for lidt, ikke haft tillid til Universet og arbejdet for meget.
  2. Er årsagen egobaseret eller kærlighedsbaseret? I tilfældet med migræne er den egobaseret. “Hvis ikke jeg knokler, tror jeg ikke, jeg overlever”. (Årsagen til alle problemer er bundet i vores egoer, da kærlighed ikke kan skabe problemer, på samme måde som lys ikke kan skabe mørke)
  3. Hvordan kan jeg møde migrænen med størst mulig rummelighed, accept og kærlighed? Tilgiv de årsager du selv medvirkede i, som skabte migrænen. Hvilke kærlige tanker, ord og handlinger vil løfte, lette og lindre min situation lige nu? Husk, vi alle gør det bedste vi kan med de ressourcer og den bevidsthed vi har i nuet.

Og så skal vi huske på, at ifølge Et Kursus i Mirakler er alt andet end kærlighed en illusion.

Intet virkeligt kan trues.

Intet uvirkeligt eksisterer.

svaret

Det betyder, at problemer ikke findes i VIRKELIGHEDEN. Det føles som om de eksisterer, fordi de føles virkelige i vores oplevelse, som et mareridt om natten, der føles virkeligt imens vi sover.

Et Kursus i Mirakler forventer ikke, at vi kan finde ud af at leve i evig non dualitet i vores oplevelse. At vi kan finde derhen, hvor vi kun er i kærlighed og aldrig har brug for et mirakel.

Det er derfor Et Kursus i Mirakler hjælper os med at skrælle egolag af i et tempo hvor vi laver en lektion om dagen. Og derfor det hjælper os med at skabe mirakler.

For mig føles det som om Kurset siger:

Vi ved godt, du sidder fast i troen på, at drømmen er virkelig. At du tror på, at dine problemer er virkelige. Vi forventer ikke, at du vågner fra den drøm, imens du er her på jorden. Men lad os hjælpe dig med at gå fra mareridt til dejlig drøm. Lad os hjælpe dig med at bruge enhver mareridts oplevelse som et katalysator til at skabe et mirakel, så du hele tiden kan arbejde på at vende tilbage til den, du hele tiden har været i virkeligheden. Tilbage til den dejlige drøm der er i samklang med kærlighed.

 

Og vi skaber et mirakel ved at sige: Jeg er villig til at se dette på en anden måde.

Summa summarum

Dine problemer har ingen mening, da de ikke er virkelige. Men da de føles virkelige (som en drøm om natten imens du er i drømmen) kan du lige så godt forsøge at gå fra mareridt til dejlig drøm ved at skabe et mirakel. Ved at lade være med at forsøge at løse problemet med samme tankegang der skabte det – Og istedet møde det med Kærlighed.

Jeg tilbyder også

Online Kurset “Du kan ikke hælde fra en tom kande” samt Tlf. Coaching. og en masse gratis tv, podcasts og artikler.

Corona tilbud online kursus