Tæm dit ego og undgå skænderier

 

Skænderier er ødelæggende for relationen, skræmmer børnene og fører sjældent andet med sig end to sårede egoer. Så spørg dig selv: Vil du helst have ret eller fred?

Lyt med her:

Sagen er, at du ikke ændrer andres meninger ved at lade være med at lytte til dem. De tænker ikke “Nåååår ja, du har måske en god pointe” ved, at du gør dem forkerte.

Lav i stedet en “Forsøg først at forstå, der næst at blive forstået” og oplev, hvordan du selv bliver hørt tydeligere end nogensinde før.

Skænderi billede
Dit ego vil helst have ret, og din sjæl vil helst have fred.

Sidder Onkel Kaj og kæfter op om sine politiske holdninger, som du er helt uenig i, så kan du reagere roligt og konflikt-nedtrappende ved f.eks. at “Jeg kan virkelig høre, at du mener det, du siger. Interessant at du ser sådan på det. Jeg ser det lidt anderledes”.

Dette handler ikke om, at vi fra nu af kun kan tale om vejret og huslån. Man kan sagtens få gang i nogle interessante debatter, uden det ender i råben og skrigen. Giv plads og vis at du hører onkel Kaj. Føler Kaj sig hørt og rummet som han er, stiger sandsynligheden for, at han også lytter til dig.

Mere inspiration

Facebook Peptalk her

Foredrag her

Ønsker du et coaching forløb over telefonen, er du velkommen til at kontakte mig på 20 23 23 31.