Uge 47: Den perfekte personlighed for succes

på trods af en dårlig barndom.

Se enerGitte Tv om Femfaktormodellen her.

Jeg så et program på DR2: “Sådan overlever du en lortebarndom”, der handler om, hvilke personlighedstræk der er gode at være født med, hvis man skal opnå succes, selvom man er vokset op i en dysfunktionel familie.

Eivind Johansen er Psykolog og ekspert i femfaktormodellen (NEO-PI-3 Big five)
Eivind Johansen er Psykolog og ekspert i femfaktormodellen (NEO-PI-3 Big five)

Og så er spørgsmålet selvfølgelig, hvordan man definerer “Succes”, hvilket er ganske individuelt.

For mig er succes f.eks. at jeg kan sætte mig nogle mål og nå dem. At jeg kan skabe en livsstil der matcher min personlighed. At jeg har tid og nærvær med min nærmeste familie. At jeg føler mig sund og energisk.

Men bestemmer man egentlig selv, hvor extrovert man er? Har man overhovedet mulighed for at styre, hvor bekymret en type man er? Og hvorfor ser ansvarlige mennesker sig selv som mere intelligente?

Ved at lytte til Dr. Doug Lisle er det gået op for mig, hvor lidt fri vilje vi i virkeligheden har. For du kan rent faktisk lige så lidt gøre for, hvor bekymret en type du er, som du kan gøre for din øjnfarve. Det er SÅ interessant at høre Dr. Lisles svar på lytterernes spørgsmål ud fra et evolutionært psykologisk perspektiv. Lyt hver uge til en ny episode af Podcasten “Beat your genes” her. hvor han konstant bruger femfaktormodellen.

Da jeg så, at der medvirkede en dansk ekspert i Femfaktormodellen i DR2 programmet, vidste jeg, at ham ville jeg gerne lave et helt program med.

Samtalen om arv og miljø er så interessant, at jeg bare MÅTTE invitere Psykolog og ekspert i personlighedsanalyse, Eivind Johansen i enerGitte TV. Du kan se hele programmet (58)  her. 

Vurdér selv hvor du lander på skalaen i forhold til at være åben, venlig, extrovert, bekymret og ansvarlig.

Vil du på kursus, opleve et foredrag eller have personlig Coaching?

Jeg holder et kursus via Teknologisk institut med Femfaktor modellen i fokus. Du kan se datoer for kommende kurser “Boost din selvtillid – præstér bedre” her.

Kurset “Skab overskud – for du kan ikke hælde fra en tom kande”, via MBK Kurser. Se datoer her

Coaching over tlf

Foredrag til din arbejdsplads eller forening

Søger du gratis materiale om personlig udvikling?

Gratis e-bog med værktøjer til Personlig Udvikling

Gitte Koldtoft youtube

Peptalks (korte motivationsvideoer)

Artikler, blogs, TV

Facebook side om “Et Kursus i Mirakler”

Facebookside om migræne