Et mirakel er blot en ændring af dine tanker fra frygt til kærlighed

Sådan skaber du et mirakel

Det er ikke altid din skyld, når livet rammer hårdt, men det er dit ansvar, hvordan du reagerer. Og den gode nyhed er, at du kan reagere ved at skabe et mirakel. Men hvad siger bogen ”Et Kursus i Mirakler” om, hvad et mirakel er, og hvordan skaber du let og ubesværet et selv? Vi begynder her…

Hvad er egoet?

Egoet tror, du er seperat fra kærlighedskilden. Som en bølge der opfatter sig selv seperat fra havet. Men sandheden er, ifølge bogen ”Et Kursus i Mirakler”, at du er ren kærlighed og dermed forbundet til hele havet. Egoet forsøger at begrænse din power ved at sammenligne dig selv med andre, ved at fortælle dig, at du ER din status, du ER hvor mange penge du tjener, du ER dine roller i samfundet, og du ER, hvad andre tænker om dig. Kærligheden siger, at den eneste sandhed om dig er, når dine tanker, ord og handlinger er i samklang med kærlighed.

“Fejltagelser er af egoet, og korrektion af fejltagelser ligger i opgivelsen af egoet”, Citat Et Kursus i Mirakler

Et Kursus i Mirakler
Pernille Antony og Gitte Koldtoft taler om hvordan Et Kursus i Mirakler har ændret deres liv. Se med her

Hvad er ”Et Kursus i Mirakler?”

Bogen ”Et Kursus i Mirakler” udkom i 1976, og tog Helen Schucman ca 7 år at skrive. Helen beskriver skriveprocessen som en kanalisering, hvor hun tog diktat fra Jesus. Selvom kurset er skrevet med Jesus som fortæller, er der ikke tale om en religion med dogmer og synd. De steder i bogen, hvor der står Gud og helligånden kan du erstatte med ordet Kærlighed, hvis det føles mere sandt for dig. Bogen kaldes et psykologisk og spirituelt skrift og giver dig mentale værktøjer. Et Kursus i Mirakler handler ikke om at få kærlighed, men erkende at du allerede er den kærlighed du søger. Det handler ikke om at lære, hvad kærlighed er, men at opløse de lag der blokerer den. Kurset ligger vægt på at lære din sandhed at kende via praktisk erfaring og ikke via teoretisk forståelse af teksten. Bogen indeholder bl.a. 365 meditaioner, en til hver dag i året.

“Jeg har valgt forkert, fordi jeg ikke har fred. Jeg traf selv valget, men jeg kan også vælge noget andet”, Citat Et Kursus i Mirakler

Trin 1: Tag ansvar for problemet

Kurset underviser i, at du skal se på dine problemer og dvæle ved løsningerne. Se på smerten og brug den som en positiv katalysator til at dvæle ved et mirakel. Der er forskel på at se på smerten som et afsæt til at skabe et mirakel, og på at svøbe rundt i smerten, ved at give problemerne svømmeundervisning. Egoet er den del af dig der holder fast i konflikter, fortæller en historie om hvordan andre burde opføre sig og vil have ret. Kærligheden er derimod fred og frihed til at være dig. Tænk på det der frustrerer dig, gør dig ked af det, bange eller vred. Istedet for at flygte fra smerten ved at dulme med stimulanser som f.eks. junk food, underholdning eller alkohol, så se på den et øjeblik. Måske fortæller dit ego dig, at det er 99 % de andres skyld, at du befinder dig i en smertefuld situation, og du har kun 1 % andel i det hele. Er du villig til at arbejde 100% med de 1 % der handler om dig?

‘Når som helst du ikke er fuldstændigt glad, er det fordi du har reageret med mangel på kærlighed”, Citat Et Kursus i Mirakler

Coach:

Se på dit problem og skriv alle de punkter ned, du selv kan gøre noget ved.

Hvad kan du sige og gøre for at løfte, lette eller lindre situationen?

Trin 2: Bed om et mirakel

Du har nu set på dit problem, men ønsker selvfølgelig ikke at marinere dig selv i det. Her er det fristende at håbe på at ”de andre” eller situationen på magisk vis ændrer sig, så du får det bedre. Sagen er bare, at magi er noget der ligger uden for din indflydelsessfære, imens mirakler er noget du selv kan skabe i dit indre via dine tanker, ord og handlinger.

“De evner du besidder nu, er kun skygger af din virkelige styrke”, Citat Et Kursus i Mirakler

Coach: Tænk nu på dit problem og gentag følgende sætninger:

”Jeg er ked af det nu, men jeg ønsker at føle fred og glæde”

”Jeg er vilig til at se dette på en anden måde”.

”Vis mig, hvor jeg kan gå fra frygtskabende tanker til kærlighedsskabende tanker”

Trin 3: Lad kærlighed være svaret

At kærlighed altid et svaret, betyder ikke nødvendigvis, at du inviterer vennen, der sårede dig, over til kaffe, bliver på en dårlig arbejdsplads resten af dit liv eller i et parforhold, hvor du dine værdier ikke matcher din partners. Det betyder, at du er villig til at se på, hvad der er kærlighed, og hvad der er frygt. At du ser på alt det der er frygt velvidende, at det er et mareridt, du kan vække dig selv fra. Og måden du vågner fra mareridtet er ved at minde dig selv om, at kun kærlighed er virkelig, og du ønsker at leve i denne vireklighed og ikke i en ond drøm. Det handler om at tilgive dig selv og andre, fordi du ved, at alle i bund og grund gør det bedste de kan, med de ressourcer de har. Du tilgiver for at sætte dig selv fri, og ikke fordi du nødvendigvis billiger det du selv eller andre gjorde imod dig. Som kurset underviser i, så er al kommunikation enten et udtryk for kærlighed eller et råb om kærlighed. Du ønsker kærlighed, ligesom alle andre.

“Arrogance er fornægtelse af Kærlighed, fordi kærlighed deler og arrogance holder tilbage”, Citat Et Kursus i Mirakler

Coach: Hvad er det næste kærlige trin du kan tage?

  • Er det at forlade situationen/personen?
  • Er det at blive og ændre det, der er indenfor din indflydelsessfære?
  • Er det at blive og acceptere det eller dem der ikke kan ændres?

Summa Summarum

Det handler om at gøre personlig udvikling så simpelt, at du kan huske det, når du skal bruge det. Så næste gang du befinder dig i en situation der ikke føles godt, så prøv at skabe et mirakel. Giv plads til ubehaget ved at se på det, istedet for at flygte fra det. Vær opmærksom på, hvad dit ego siger, og vær villig til at skifte egotankerne ud med ren kærlighed – og voila, så har du skabt et mirakel.

Flere mirakler

Vil du gerne studere Et Kursus i Mirakler?

Hver dag poster jeg et citat på Facebook gruppen Et Kursus i Mirakler. Du er velkommen i gruppen.

Se med på energitte TV, hvor jeg har to givende og inspirerende samtaler med Pernille Anthony i Ep 49 og 50

Peptalk nr 24 om mirakler

Lyt med, når jeg taler med Mannah Guldager i podcasten “Lyden af et bedre liv” Ep. 81

Ønsker du personlig støtte og vejledning til at skabe mirakler? Læs om Tlf. Coaching her.