Hvis bare jeg turde indtage scenen! Podcast om selvtillid

Når jeg stiller mig op på en scene og holder foredrag, tror mange, at jeg bare HAR så meget selvtillid.

Men som du kan høre mig dele i denne podcast, så kører mit indre sludrechattol på højblus med sætninger som:

“Er det nu en god idé?”, “Hvad hvis du ikke kan huske, hvad du skal sige?” og “Hvad hvis de hader dig?”

Gitte Koldtoft foredrag om selvtillid
Gitte Koldtoft holder foredrag for 700 mennesker Teknologisk Insitut

Hvis jeg skulle vente med at holde foredrag til den dag selvtilliden var høj nok til det, ville jeg stadig sidde hjemme bag skærmen og gemme mig. Men jeg har styrket selvtilliden ved at dedikere mig til forberedelse hver eneste arbejdsdag i tyve år. Når usikkerhden viser sit grimme ansigt, så har jeg mit indre publikum der belønner mig for de daglige indsatser ved at sige “Du har helt styr på det”. Og når publikum så giver positiv feedback, så “boostes” selvtilliden ydererligere. Ville jeg ønske, jeg kunne påstå, at den ydre feedback ikke betød en hylende fis for min selvtillid? Absolut! Men så ville jeg lyve. Jeg har studeret nok evolutionær psykologi til at vide, at ALLE har et primalt behov for anerkendelse – for at føle at de har en beretigelse i “gruppen”. I dag kan du heldigvis sagtens overleve, selvom du står udenfor gruppen, men det kunne du ikke i Stenalderen. Derfor er det ret praktisk, at mennesket blev udstyret med et selvtillidsbarometer, så det kunne mærke om det var tid til at justere handlingerne. Og det er netop sådan du stadig skaber selvtillid: Ved at justere dine handlinger og få feedback fra både dit indre og ydre publikum. Hvordan du gør, taler jeg mere om i Podcasten.

Selvtillid er noget du skaber
Spred dine vinger ud og boost din selvtillid i processen

Dette og meget mere taler jeg om i Krifa Podcasten, hvor jeg også svarer på:

  • Hvordan får du selvtillid nok til at kaste dig ud i nye tiltag på jobbet?
  • Hvorfor betyder de andres anerkendelse så meget for din selvtillid?
  • Hvordan styrker du dit indre publikum?
  • Hvorfor skal der max være 5 sekunder fra tanke til handling?
  • Hvordan håndterer du din frygt, så den ikke overmander dig?
  • Hvordan brænder du uden at brænde ud?
Selvtillid er noget alle kan skabe mere af
Du får ikke selvtillid. Du handler dig til selvtillid.

Sagt ganske kort

Du kan ikke booste din selvtillid ved at tænke positivt eller ved at sidde og vente til den vokser af sig selv. Selvtillid handler ikke om at være god nok, men om at gøre det godt nok. Når du via dine handlinger har overbevist dit indre og/eller ydre publikum om, at du gør gode indsater kontinuerligt – JA så vokser selvtilliden.

Selvværdet spørger: Er jeg god nok?

Selvtilliden spørger: Gør jeg det godt nok?

Styrk selvtilliden på et selvtillidskursus

På dette 1 dags kursus lærer du, hvordan du med din helt specifikke personlighedstype hurtigt og effektivt skruer op for selvtilliden.

Med større selvtillid vil du blive langt gladere, mere rolig og effektiv i hverdagen.

Du lærer bl.a. om hvor hjernens to knapper til selvtillid findes, og hvordan du skruer på dem.

Kursus via Teknlogisk Institut “Boost din selvtillid – Præstér bedre”