Et Kursus i Mirakler – Lektion 3. Jeg dømmer stadig for hårdt og for meget

Nok noget af det sværeste for mit ego er ikke at dømme. Men jeg øver mig i at erstatte enhver dom med empati. Fra frygt til kærlighed, og du har et mirakel 🙂

Lektion 3:Jeg forstår intet af det jeg ser i dette værelse”

Sætter tanker igang:

Ærligt talt, så er det en af de lektioner, jeg har svært ved. Men jeg øver mig virkelig. Hver uge lytter jeg til alt, hvad jeg kan finde af podcasts og videoer mm. til min favorit Psykolog Dr. Doug Lisle. Han er et af de klogeste mennesker, jeg kender. (Se, det var også en bedømmelse) Forleden hørte jeg et interview med ham, der berørte mig meget. Normalt viser Dr. Lisle sig ikke fra den følsomme side. Han er mere en “Tell it like it is” type mand. Men her deler han en episode om, hvordan han først havde tænkt fordømmende tanker om en ekstrem overvægtig butiks assistent. Indtil det gik op for ham, at hun sikkert havde nok modgang i sit liv, og netop ikke havde brug for endnu mere i form af hans fordømmende tanker. Han ændrede attitude, og mødte hende med venlighed istedet. De var begge sprudlende af lykkebobler, da han forlod butikken. Det Dr. Lisle oplevede der, vil jeg kalde et mirakel. Han oplevede en indre ændring fra frygt til kærlighed. Som dagens lektion siger: Jeg forstår intet af det jeg ser i dette værelse”. Vi tror vi forstår alt, men i virkeligheden vidste (forstod) Dr. Lisle intet om denne butik assistents liv. Vi antager at vi forstår og dømmer ud fra det. Vi kan istedet anerkende, at vi ikke ved noget, og derfor møder op med venlighed hver gang.

Igår så jeg Hannah Gadsbys Netflix show Nanette. Ja, jeg havde regnet med at grine, men jeg havde ikke regnet med at blive dybt berørt. Hun åbner os op for indlæring via humor, og BAM! så serverer hun fra det mest autentiske sted. Om, hvordan det føles, når follk dømmer dig. Når folk fokuserer mere på vores forskelle end vores ligheder. Når mænd dømmer kvinder som værende mindre værd. Dette show vil skabe et mirakel hos millioner af mennesker. Hun åbner vores øjne for, hvorfor frygt (fordomme) ikke virker, og hvorfor kærlighed gør. Første halvdel af showet er stand up. Og i det næste fortæller hun ærligt, hvordan man kan bruge humor på en selvudslettende måde og som et skjold, og hvorfor hun nægter at gøre det længere. Og så deler hun sin egen historie.

Citater fra Hannah Gadsby “Nanette” Netflix:

“Jeg sad badet i skam inde i skabet i 10 år. For skabet kan kun stoppe dig fra at blive set. Men det stopper ikke skammen. Når man bader et barn i skam kan barnet ikke udvikle de nervebaner, som transporterer de tanker der giver selvværd. Selvhad er altid kun et frø der plantes udefra, men når du gør det til et barn, bliver det ukrudt som er så tykt, og som vokser så hurtigt, at barnet ikke kender forskellen. Det bliver lige så naturligt som tyngdekraften”

“Vi synes, det er vigtigere at få ret, end det er at finde medmenneskeligheden hos de mennesker vi er uenige med”. 

“Der er intet stærkere, end en knækket kvinde, der har genopbygget sig selv”. 

Kap 1 Soning og Mirakler s 8-11

“Du må være rede og villig”

“Mirakler kommer til et sind der er parat til dem”

“Soning ophæver alle fejltagelser, og udrydder således kilden til frygt”

Mine tanker:

Jeg tog også mig selv i at være fordømmende overfor det menneske jeg elsker mest – nemlig min datter Laura. Forleden da hun var i Sommerland Sj blev hun stoppet af en model søger, som spurgte, om hun havde lyst til at blive fotomodel. Vi havde en god snak om det der hjemme, og blev enige om at sende billederne ind. Mine forbehold er, at jeg ikke ønsker, hun skal tro, at hendes værd har noget som helst med hendes udseende at gøre. Hun er i puperteten og der følger bumset hud med. Jeg tog mig selv i at sige: “Laura, nu er det ekstra vigtigt, at du renser din hud og spiser sundt, hvis du skal være fotomodel”. Jeg kunne havde bidt tungen af mig selv. Heldigvis er mit sind mirakel parat. Måtte lige samle mig selv, og tage en dyb indånding. Hvad i alverden havde jeg gang i? Okay, du kan ikke tage det tilbage, men du kan bede om et mirakel. Jeg indså, at dette var en mulighed for at sige undskyld og tage en længere snak om vigtigheden af at elske sig selv. Laura og jeg fik en god samtale om selvværd, og jeg fik sagt undskyld. Soningen indtraf.

Jeg må erkende, at jeg stadig dømmer for hårdt og for meget. Men jeg er villig til at skabe mirakler istedet. Jeg er villig til at lade være med at dømme det jeg ser.

Billedresultat for atonement meaning

Atonement hedder Soning på Dansk.

Hvad tilbyder jeg ellers?

Gratis foredrag 17 Aug 2018 Kbh. Tilmeld dig her

“Åbne” Kurser i 2018 og 2019 se mere her hos MBK og Teknologisk Institut.

Overvejer du om jeg skal være jeres næste foredragsholder? Kunne du tænke dig at komme med mig på arbejde, inden du beslutter dig? Se video invitation her.

Ønsker du personlig Coaching af mig? Se mere her

Tak for at du følger med her på Koldtoft.dk