Jeg tager bøvlet

Som det sker så ofte, når jeg taler med min veninde Lone, så fik jeg den vildeste “a-ha oplevelse” forleden dag.

Lone havde nemlig lavet en video om at sige Ja til bøvlet, hvilket vi fik en god snak om. Sagen er nemlig, at livet ER bøvlet, uanset hvad.

Du kender det sikkert selv. Du møder en gammel ven på gaden og siger: “Vi skal altså til at finde en dag, hvor vi kan ses”, men så kommer hverdagen i vejen, og det bliver for bøvlet at skulle have endnu en aftale i din fyldte kalender. Men sommetider skal vi vælge bøvlet, som Lone siger. Find den dato og få set hinanden, for pludselig er vi her ikke længere.

“Dødens gave er en bevidsthed om livet”. Citat Lone Rasmussen

Jeg har lige læst bogen “De fem ting døende fortryder mest” af Bonnie Ware, hvor nummer fire på listen er: “Jeg ville ønske, jeg havde brugt mere tid sammen med mine venner”. Ta bøvlet!

Vi tager bøvlet
Når du siger ja til noget, så siger du også ja til det bøvl der følger med.

Vi skal ikke vente med at leve livet til bøvlet forsvinder, for det gør det aldrig. Det vi kan gøre i stedet er at spørge: “Er mit næste skridt i samklang med en af mine værdier eller ej?”, Så du behøver selvfølgelig ikke at gøre noget, der BARE skaber bøvl, men hvis noget er værdifuldt for dig, så tag bøvlet med.

Onsdag var jeg f.eks. inde i Mediehuset og optage et modul til et online kursus, jeg er ved at producere til smertelinjen.dk

Og ja, det er mere bøvlet at skulle i bad, tage make up på, nylonstrømper, finde bus og tog tider frem, lave en sund madpakke hjemmefra osv osv osv – en at blive hjemme i mit yoga tøj på sofaen. Men det at skabe et online produkt til mennesker med fysiske og eller psykiske smerter er i samklang med mine værdier – så jeg siger “Ja tak til bøvlet”. Da jeg skulle hjem var der tekniske problemer med toget. Bøvl? Ja, og i stedet for at give bøvlet svømmeundervisning ved at fokusere på det, satte jeg mig op i Letz Sushi, bestilte en omgang Vegan menu 1 og lyttede til en inspirerende podcast med Jette Harthimmer og Lars Muhl.

Pointen er, at du ikke skal vente med at leve dine værdier ud, til du en dag tror, det er bøvle frit, for det bliver det ALDRIG. Jeg kender alle fælderne selv. Jeg ser på alle de “perfekte” liv på Insta og Facebook og tænker i et split sekund “Wauw”. Men virkeligheden er, at toget også er forsinket for hende den lækre, rige og tynde. Okay måske ikke toget, men så har hendes privat jet hak i vingen og hun kommer for sent til den røde løber. You get the point.

I denne uge havde jeg besøg af Gitte Holtze der har gået sig igennem en livskrise fra Mexico til Canada 4,265 km. En bøvlet, smuk, inspirerende, givende, hård og magisk tur. Gitte fortalte, at den største læring hun tog med sig var sætningen “The trail provides”. At stien giver det du har brug for, så længe du har tillid til den. Hvilken sti er du på lige nu? Har du tillid til at netop den sti vil give dig præcis den oplevelse du har brug for? Husker du at bryde alt ned til små skridt og være tilstede i spørgsmålet: Hvad er det næste lille rette trin for mig?

En af mine coaching klienter var lige blevet opsagt og var bange for alt det bøvl der ventede hende ved at skulle ud og have sig et nyt job. Min invitation til hende lød: “Sig ja til bøvlet, så længe næste skridt er i samklang med dine værdier. Ha fokus på næste rette step. Há tillid til at stien vil give dig præcis de oplevelser du skal have for din højeste personlige udvikling”.

Nu vil jeg tage det bøvl det er at finde badetøjet og håndklædet frem og gå ned til Marinaen og hoppe i.

Badebroen Marinaen
Tadaaaa badebroen er oppe, og det er sommer

Jeg kan på det varmete anbefale at følge Lone på Instagram @lonepowerprinsesse_official

Foredrag

Coaching