Hvornår lærer jeg at elske mig selv?

En af mine Coaching Klienter udbrød forleden: Hvorfor skal det tage så lang tid at lære noget så simpelt som at elske sig selv?

Vi talte om, hvad bogen “Et Kursus i Mirakler” siger til hendes spørgsmål.

at elske sig selv

Så lad os lige koge lidt suppe på, hvad det betyder.

EKIM siger, at kærlighedens mening ikke kan læres.

Nej, for hvis den kunne læres ville det være en egenskab udenfor dig selv, som du ikke allerede besidder nu.

Sagen er nemlig, at du allerede ER ren kærlighed. Citatet siger også, at kærlighed er din naturlige arv. Du er skabt af kærlighed, som kærlighed og himmeriget er i følge EKIM ikke et fysisk sted, men en mental tilstand, hvor du udelukkende ser kærlighed i dig selv og andre. Det er derfor Jesus sagde, at han ikke havde noget, du ikke også allerede har. Forskellen er bare, at han ikke havde andet. Altså han havde ikke egoet, og det har du og jeg skabt for os selv i ren frygt.

egoet vil have ret
Egoet er den del af dig der vil have ret, sammenligner og skaber dramaer.

Det vi skal holde fast i er, at kærlighed er vores naturlige arv. Så det handler i virkeligheden ikke om at lære at elske sig selv, men derimod om stille og roligt at fjerne de frygtblokeringer vi skaber for os selv, så vi igen kan se, hvem vi er.

et kursus i mirakler
Du er som et perfekt krystal glas. De fedtfingre der kommer på i løbet af livet i form af egoets begrænsende overbevisninger – er ikke den du ER.

Måske tager det så lang tid for os at elske os selv, fordi egoet taler så højt. Kurset siger, at ved fem minutters meditation, sparer du 1000 år i tid. Som jeg forstår det, så vil det tage kortere tid at se vores egen naturlige arv, som er kærlighed, des mere vi er stille, forbinder os til naturen, vinterbader, vejrtrækningsøvelser, mediterer, studere EKIM eller andet, hvor du skræller ego lagene af og kommer tilbage til ren væren i nuet.

Call to action

Så mine tre tips til at speede tiden op i forhold til at lære at elske dig selv er:

  1. Ha en daglig spirituel praksis der minder dig om, at du ikke er dit ego.
  2. Put minimum en event på din To Do Liste hver dag, der genererer glæde. Glæde og Kærlighed er det samme, og des mere du forbinder dig til din glæde, des mere vil du elske dig selv.
  3. Slip alle tanker om skyld og skam. Synd er ikke noget ondt der skal traffes men, ifølge EKIM, blot en fejltænkning der skal korrigeres. Sig: Jeg er villig til at se dette på en anden måde.

Mere inspiration

Jeg er i fuld gang med at formidle principperne fra bogen “Et kursus i mirakler”, hvilket bliver til foredrag, kurser, online kurser, videoer, podcasts mm.

En stor del af det er ganske gratis og kan findes på facebook Et Kursus i Mirakler.

På Kanal 1 Hovedstadens hjemmeside kan du se alle enerGitte TV programmer, hvor jeg bl.a. har Pernille og Lykke i studiet til samtaler om EKIM.

På Kanal 1 Hovedstadens hjemmside kan du se Peptalks, hvilket er korte motivationsvideoer.