Hvordan blev “Et Kursus i Mirakler” til?

Et af de spørgsmål jeg oftest får, når jeg citerer fra “Et Kursus i Mirakler” er: Hvad er det for et kursus? Det vil jeg besvare i de næste dages blogindlæg.

Pssst….Har du lyst til at lytte til Kisser Paludans og min samtale om mirakler, så klik her

Har du lyst til at lytte/se mine to samtaler med Pernille Anthony i enerGitte TV om EKIM, så Klik del 1 og del 2

Hvad er et kursus i mirakler

Hvordan blev kurset til?

Helen Scuchman og (Bill) William Thetford var begge proffesorer i Medicinsk Psykologi ved Columbia University.

En dag i 1965 beklagede Bill sig over, bagtaleri og konflikter blandt de ansatte. Han sagde ordene: “Der må være en anden måde”.

Helen fortalte, at hun gerne ville hjælpe ham med at finde “den anden måde”, hvilket blev startskudet til de tre bøger: Et Kursus i Mirakler.

Faktisk er det den ene sætning: “Der må være en anden måde” der åbnede op for hele det mirakel selve kurset er. Nemlig en villighed til at se tingene på en anden måde. En villighed til at korrigere tanker der er i samklang med frygt – til tanker der er i samklang med kærlighed. Helen vidste ikke, til at begynde med, at denne ene sætning var det eneste der skulle til for at invitere kærligheden ind. At hun stod overfor en oplevelse, hun som ateist, aldrig havde kunne forudse. Nemlig den oplevelse, at Jesus talte igennem hende, og de ord hun hørte skulle blive til det psykologiske/spirituelle skrift “Et Kursus i Mirakler”.

Et Kursus i Mirakler
Et kursus i mirakler er et selvstudie der består af tre bøger i en. Det er et psykologisk/spirituelt trænings værk.

Fra den dag Bill havde sagt, at der måtte være en anden måde, begyndte Helen at opleve symbolske mystiske drømme, som hun dagen efter fik nøje forklaret af “Stemmen”. Den stemme hun hørte, som senere indenticerede sig som værende Jesus, kaldte Hellen resten af sit liv for “Stemmen”. Disse oplevelser skræmte hende, og hun turde ikke dele dem med sin ægtemand. Bill kunne hun derimod dele oplevelserne med, da han var åben overfor spiritualitet. Bill sørgede for at Helen fik en Psykisk evaluering der fastslog, at hun ikke var tosset, og Bill foreslog, at hun I stedet for at forsøge at få “Stemmen” til at forsvinde, satte sig ned og tog noter. Hvis Stemmen følte sig hørt, kunne det være den ville forsvinde igen. Da hun efter tre måneder med disse mysitiske oplevelser, satte sig for at skrive sagde Stemmen: “Dette er et kursus i mirakler, tag notater”

Det tog Helen og Bill 7 år at skrive det hele. Helen tog noter fra “Stemmen”, og afleverede dem dagen efter til Bill som renskrev. Deres ven Psykolog Kenneth Wapnick gav skriftet overskuelighed ved at dele det op i kapitler og omskrive dele. Dog omskrev han aldrig noget uden at rådføre sig med Helen først.

Helen var ekstremt detaljeorienteret, og hørte hun Stemmen sige noget, der virkede selvmodsigende, debaterede hun gerne med den. Helen studerede ikke kurset meget, da det var færdigt, men Bill deltog ofte i “Et Kursus i Mirakler” studiegrupper uden at fortælle gruppen, hvem han var. Kenneth Wapnik (Døde 2013) var en ekstremt dygtig og dybt spirituel Psykolog, og er en af årsagerne til at Kurset blev til den perfekte kombination af Psykologi og Spiritualitet vi kender i dag.

Et Kursus i Mirakler
Du åbner for et Mirakel med ordene: “Jeg er villig til at se dette på en anden måde”.

Hensigten med kurset er IKKE at danne en ny kult, men blot at give flere mennesker muligheden for at finde deres egen indre lærer.

Kurset er ikke en religion med regler og dogmer. Det er et sprirituelt værk skrevet med en Kristen terminologi.