Uge 46: Har du oplevet psykisk vold?

Fredag havde jeg Sherin Khankan i energi-tte studiet for at tale om, hvordan de i Exitcirklen hjælper mennesker, der er udsat for psykisk vold og social kontrol. Du kan se programmerne nr. 55 og 56 her: energitte TV

Ud over de mange konkrete og brugbare kognitive værktøjer Sherin delte, så lærte jeg mere om, hvad Psykisk vold egentlig er. Ordet “vold” er så voldsomt, at jeg først tænkte: “Det kender jeg ingen, der oplever”. Men efter vores samtale kunne jeg se, hvor udbredt det desværre er. Og så er det virkelig godt, at vi har en NGO som Exitcirklen der står klar med hjælp, støtte og rådgivning i form af samtalegrupper.

45863718_1946519152107094_125377336685101056_n

Hvornår er det psykisk vold?

Når du oplever, at et andet menneskes misbrug, narcissistiske, domminerende eller psykopatiske træk går ud over dig. Når du begynder at ændre den måde du ER på, fordi du er bange for, at personen råber, kontrollerer dig, er overdrevent jalou, truer med vold, konstant kritiserer dig eller taler ned til dig. Når du ikke føler dig tryg ved at være dig, og f.eks. må lyve af frygt for personens reaktion. Når du som barn er fanget i en dysfunktionel familie.

Noget af det der overraskede mig var, at det også hører under psykisk vold og social kontrol, hvis du har været passivt offer for dine forældres skænderier og magtkampe. Er du f.eks. vokset op i et hjem med råben og skrigen på grund af alkohol misbrug, så lærer du, at det ikke er sikkert at være dig selv. Du begynder måske at lyve overfor vennerne, så de ikke opdager, hvor slemt det står til der hjemme. Du kan aldrig føle dig sikker på, om hjemmet i dag er en tryg base eller en kaotisk krigszone.

Er du i tvivl? Er det psykisk vold du oplever fra din leder, et familiemedlem, en ven eller partner?

Se programmerne del 1 og 2 med Sherin Khankan her, og få dit svar.

Måske er du i relation med en med narcisistiske eller psykopatiske træk. Se også enerGitte program nr. 38 “Psykopat-fri”, hvor jeg har Mette Storm i studiet.

Få hjælp hos Exitcirklen

Hvad er Exitcirklen? Hvad hører under Psykisk Vold? Hvilke kognitive værktøjer er effektive? Se med hos energitte.
Hvad er Exitcirklen? Hvad hører under Psykisk Vold? Hvilke kognitive værktøjer er effektive? Se med hos energitte.

Ønsker du foredrag, kurser eller Coaching?

Foredrag for din arbejdsplads eller forening

Kurset “Boost din selvtillid-Præstér bedre” via Teknologisk Institut

Kurset “Skab overskud-for du kan ikke hælde fra en tom kande” via MBK

Personlig Coaching og Rådgivning over Tlf.