Et forsvar der ikke kan angribe, er det bedste forsvar

Kap 2 Soningen som forsvar side 19-20

“Du kan ikke forsvare både sandhed og fejltagelse”

“Et forsvar der ikke kan angribe, er det bedste forsvar”

Forleden havde jeg en kvinde i Coaching som lod sig irritere af sin storesøster, der altid skulle være bedrevidende, komme med råd og tale ned til hende. Vi nåede frem til, via en masse spørgsmål, at min klient hellere ville have fred end ret.

Hendes ego ville have søsteren til at indse, at hun var langt ude.

Hendes sjæl ville bare lukke den ned hver gang med kærlighed.

Næste gang søsteren gik i gang, ville min klient nu reagere på følgende måde.

“Ja, søster det kan jeg høre du synes, jeg skal gøre. Jeg føler nu for at gøre det på min måde”.

Eller

“Jeg kan godt høre at du……. Her er hvordan jeg ser på sagen”.

Altså ikke noget med at forsvare og ligge op til længere diskussioner, men blot gentage, hvad hun hørte søsteren sige, og så fortælle sin egen holdning, hvis hun overhovedet havde lyst til det.

Denne medtode kræver, at man kan slippe egoets behov for at være den der har ret. Egoet vil også gerne retfærdiggøre ved at holde fast i, at det var søster der startede. Men husk det kræver to at starte en krig, og dit ego er den ene. Forbliver du i samklang med kærlighed, er der ingen diskussion. Du har ikke lavet en krog til søster at hænge noget op på.

Lektion 10 “Mine tanker betyder intet”

Billedresultat for lesson 10 a course in miracles

Brug denne ide, hver gang du iagttager dit ego, der kommer med en tanke der gør dig urolig. Husk egoet kan ikke skabe sandhed, kun illusion. Det er bare tanker.

Koldtoft.dk finder du alt om mine foredrag, bøger, blogs, vlogs, podcasts, tv programmer, nyhedsbrev og meget mere.