Tolle og Et Kursus i Mirakler om at manifestere

Måske er du bekendt med Eckaharts Tolles bøger som “Nuets Kraft” og “En ny jord”.

Og studerer du også de spirituelle bøger “Et Kursus i Mirakler” vil du hurtigt opdage ligheder.

Mange finder “Et Kursus i Mirakler” tung og svær at forstå, og her kan det være en idé at starte med Tolles bøger for at få et indblik i spiritualiteten.

Lad os i dag se på emnet manifastation.

Eckhart Tolle Og Et Kursus i Mirakler

Hvordan manifesterer jeg?

Tolle siger, at den største forhindring for at manifestere det du ønsker er, når dine ønsker kommer fra en mangel mentalitet. “Jeg mangler en kæreste, og derfor ønsker jeg at manifestere en” 

I selve sætningen: “Jeg ønsker mig…” ligger implicit “Jeg har det ikke”. At det jeg ønsker ikke allerede ER dig. Som en bølge der fejlagtigt tror, at den ikke indeholder hele havet.

Tolle siger, at den eneste måde at manifestere i sandhed er ved at bede om noget, som om du allerede har det. For sandheden er, at du allerede har alt, fordi du er alt. Jesus siger ikke, at du skal tro stærkt nok på, at du får det. Jesus siger, at du skal tro stærkt nok på, at du allerede ER det.

Et Kursus i Mirakler

Den store udfordring for de fleste af os er, at det Jesus siger her, nærmest virker som om han beder mig om at fornægte realiteterne. For egoet vil tale højest og tale længest tid, (Som EKIM siger) og egoet vil derfor blive ved med at finde flere og flere beviser for, at jeg mangler det, jeg ønsker og bestemt ikke har det nu.

Det virker så ulogisk at se på realiteterne på en helt anden måde, end det mine sanser viser.

I forordet til “Et Kursus i Mirakler” står der: “Når du er blevet fanget i opfattelsens verden, er du fanget i en drøm. Du kan ikke undslippe uden hjælp, fordi alt hvad dine sanser viser dig kun bekræfter drømmens virkelighed”.

Ikke undslippe uden hjælp. Og den hjælp finder du bl.a. ved at studere Et Kursus i Mirakler. Som Kurset siger, er EKIM kun en blandt mange veje til sandheden om at du ER ren Kærlighed. EKIM hævder ikke at være for alle, men er den for dig mærker du det. Det handler om at finde ind til DIN indre lærer.

Et Kursus i Mirakler siger, se forbi egoets illusioner og ind til Sandheden som er altomfattende Kærlighed.

EKIM lærer os, at det eneste der er at opnå er Kærlighed, fred, glæde. Og det du ønsker at opnå er du allerede.

“Når du ikke har brug for noget, har du alt”

Robert Holden

Et Kursus i Mirakler Introduktionen: “Kursets mål er ikke at lære dig kærlighedens mening, for den kan ikke læres. Dets mål er derimod at fjerne blokeringerne for din viden om Kærlighedens tilstedeværelse, der er din naturlige arv”

Og hvordan fjerner jeg så blokeringerne for min viden om Kærlighedens tilstedeværelse?

Det gør jeg ved at indse, hvad der er mareridt/Illusion/ego/adskillelse, og hvad der er Nondualitet, Sandhed, Essens, Altet.

Ved at vågne fra den illusion mine sanser viser mig og se indad istedet til den guddommelighed jeg ER i min essens.

Tolle siger, at når du når ind til essensen af den du ER, opdager du, at den allerede indeholder ALT du kunne ønske dig på det følelsesmæssige plan. Når du når der ind vil du opleve, at intet af det du troede du ønskede dig vil kunne forbedre din oplevelse.

Kisser Paludan og Gitte Koldtofts favorit spiritalitet er klart bogen Et Kursus i Mirakler.
Kisser Paludan og Gitte Koldtofts favorit spiritalitet er klart bogen Et Kursus i Mirakler.

En sjov lille leg er at spørge dig selv:

Hvordan ville jeg føle det, når jeg har den bil, når jeg har nået mit mål om at skabe noget der gør en forskel for millioner af mennesker og dyr, når jeg har fundet en kæreste? Måske er svarene: Glæde og ro.

Hvad føler du, når du er i din essens? Mit vilde gæt er, at du føler Glæde og ro. 🙂

Alt det du “opnår” at manifestere kan aldrig blive andet en fortyndet saftevand i forhold til den kraftige saft der er i din Sande essens.

Hverken Tolle eller Et Kursus i Mirakler fordømmer materielle goder eller ydre mål. De pejer blot begge på den samme Sandhed som er: Du ER allerede Kærlighed. Når du i stedet for at bede om, at visualisere om, at sige bekræftelser om alt det du mangler, istedet indser at du allerede ER, så opløses de blokeringer du nu oplever i illusionen og du ser klart igen.

Wayne Dyer sagde: Vær åben overfor alt, men vær ikke tilknyttet et bestemt mål”. Lad os sige at du er i gang med at søge et job. Hvordan ville det føles, hvis du i stedet for at være tilknyttet et bestemt firma eller en bestemt job titel sagde: Tak fordi du bruger mig, så jeg udvider den kærlighed jeg allerede er. Tak fordi det rette trin i processen konstant folder sig ud foran mig. Gad vide, hvor livet fører mig hen nu? 

Så igen siger hverken EKIM eller Tolle at manifestering er hverken godt eller dårligt. Det kan bare aldrig blive andet end fortyndet saftevand.

Mit take away er, at det at manifestere ikke handler om (fra et spirituelt perspektiv) at bruge endnu et spirituelt værktøj til at opnå noget, du tror du mangler, og derved bruge Universet som et julemand der kun giver dig dette, hvis du tænker positivt nok.

Sand manifestation er at overgive dig til at lade dit liv blive brugt til at udvide den Kærlighed, du allerede er. På den måde bliver, hvad du tror du ønsker, så meget større end du nogensinde kan forestille dig. Et Kursus i Mirakler siger rent faktisk, at du ikke engang selv aner, hvad du ønsker. Universet har en langt større plan for dig end dit ego nogensinde kan tænke.