Derfor vinterbader jeg i haven

Jeg fik dette spørgsmål angående vinterbadning fra Camilla:

Hej Gitte
Håber du har det godt ?
Læste en artikel forleden hvor du fortalte, at du vinterbadede i haven. I et kar.
SMART!!!
Må jeg spørge om tips til det?
Jeg elsker effekten gennem dagen efter et vinterbad, men får det næsten aldrig gjort. Men måske hvis det var muligt lige i haven???
Fylder du vand i hver dag? Eller kunne du ikke bare tage et koldt brusebad (som min mand sagde)?

Læs TV2 artikel “Familie var træt af vinteren – sådan gjorde vi den mørke tid sjovere.vinterfamGitteSmoothie

Kære C

Tak for dit spørgsmål. Jeg vinterbader så ofte jeg har tiden til det i Fjorden. Meeeeen, for mig er det ekstremt vigtigt med daglige vaner. Sådan lidt…alt eller intet. Og det skal også være realistisk at få gjort, så derfor er min plan B at fylde det største babybadekar op med koldt vand fra udebruseren (Kan også være fra haveslangen). Da der ikke er kemi i vandet, tømmer og fylder jeg det, hver gang jeg bruger det. Det er selvfølgelig mere vandkrævende end at hoppe i fjorden eller havet, men SÅ meget vand er det altså heller ikke. Når ens “store” krop sænker sig ned i et lille kar, skal der ikke så meget vand til. Jeg ligger mig i karet og har ben og fødder udenfor og sætter mig derefter i det, så jeg også bliver badet på ben og fødder. Din mand har en pointe i det kolde brusebad, men det er slet ikke det samme for mig. Det bedste er selvfølgelig “naturligt” sø- hav eller fjord vand. Og sommetider har vi travle dage.

Her et lille klip fra en inspirerende eftermiddag med vejrtrækningsøvelser + Koldt vand (Wim Hof metoden) hos den danske ismand Birger Hanzen.

Birger og Jeg fik et par gode samtaler om Wim Hoff metoden i mit TV talkshow enerGitte

Peptalk (34) – Hvorfor vinterbadning

20190823_152610

Måske tænker du nu: Hvordan i alverden får jeg mig selv ned i det is kolde vand?

Her er et af mine favorit værktøjer Fem Sekunders metoden, som jeg fortæller om i denne video.

Som du kan se er det ret hot at være cool 🙂

Tak for at du så med.

Kh

Koldtoft

Psssst…..Vil du med på et af mine kurser eller foredrag?

Her er hvad jeg tilbyder i 2020:

Kurser via Teknologisk Institut: 

Boost din selvtillid og præstér bedre

Lær at styre din energi, planlægge dine opgaver og få mere overskud

Kurser via MBK:

Skab overskud – for du kan ikke hælde fra en tom kande

Foredrag via Koldtoft.dk 

Du kan booke mig direkte på 20 23 23 31, hvis du ønsker et foredrag til din arbejdsplads.

Åbent foredrag “Fra frygt til Kærlighed” 27 April i Jylland på Stensbæk Højskole. Se her.  Baseret på bogen “Et Kursus i Mirakler”. 

Online Kurser 

Her kan du købe mit fem ugers online kursus.

Se mere på https://koldtoft.dk/