Uge 49 Podcast Undgå skænderier

Hver eneste uge poster jeg en podcast, en Peptalk eller en youtube video på min facebookside Peptalk.

Du kan lytte (sommetider se) med både på Youtube og iTunes.

Vil du helst have ret eller fred?

Sagen er, at du ikke ændrer andres meninger ved at lade være med at lytte til dem. De tænker ikke “Nåååår ja, du har måske en god pointe” ved, at du gør dem forkerte.

Lav i stedet en “Forsøg først at forstå, der næst at blive forstået” og oplev, hvordan du selv bliver hørt tydeligere end nogensinde før.

Sidder Onkel Kaj og kæfter op om sine politiske holdninger, som du er helt uenig i, så kan du reagere roligt og konflikt-nedtrappende ved f.eks. at “Jeg kan virkelig høre, at du mener det, du siger. Interessant at du ser sådan på det. Jeg ser det lidt anderledes”.

Dette handler ikke om, at vi fra nu af kun kan tale om vejret og huslån. Man kan sagtens få gang i nogle interessante debatter, uden det ender i råben og skrigen. Giv plads og vis at du hører onkel Kaj. Føler Kaj sig hørt og rummet som han er, stiger sandsynligheden for, at han også lytter til dig.

Mere inspiration

Gratis foredrag 17 Januar i Holbæk her

Facebook Peptalk her

Foredrag her

Ønsker du bogen “mere energi” til kr. 200,- og gratis forsendelse? Du kan sende en mail med din adresse til gitte@koldtoft.dk og mobile Pay 200,- på 20 23 23 31

mere ener