Hvad sker der, når du vinterbader?

Jeg er vild med vinterbadning, da det giver mig energi – både fysisk, mentalt og spirituelt.

Se min Peptalk om vinterbadning her

Billedresultat for vinterbadning

Mentalt fordi, jeg har lært, at det er nemmere at gå i det iskolde vand, når man ikke tænker. Ofte er det nemlig vores tanker om en situation, der er langt værre end selve situationen. Så begynder jeg at tænke: “Åh det bliver koldt” og “Jeg skal bare have det overstået” – så bliver oplevelsen langt værre.

Spirituelt fordi det handler om at acceptere og være tilstede i nuet. Kulden lærer mig, at lade være med at skændes med virkeligheden. At være komfortabel med det ukomfortable.

Og så er der det fysiske:

  • Stofskiftet øges
  • Blodkarene trækker sig sammen
  • Der frigives endorfiner
  • Styrker immunforsvaret

Selvfølgelig skal du kun vinterbade, hvis ikke du har hjertesydomme eller andre tilstande, der gør det farligt for kroppen at blive udsat for ekstrem kulde. Tal evt. med din læge om det.